top of page
Αναζήτηση
  • ehatzivarnava

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας

"ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ!"


Επ’ ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, προσκαλούμε μητέρες όλων των ηλικιών την Κυριακή, 8 Μαϊου στις 5.30 στην αίθουσα της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς (Κολοκοτρώνη 75, Πειραιάς, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά) σε ένα εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας. Θα μοιραστούμε τις γονικές μας εμπειρίες και θα φτιάξουμε μαζί μια ιστορία για το ταξίδι της μητρότητας, όπως κι αν το έχει βιώσει η καθεμία.

Ελάτε να γιορτάσουμε τη γιορτή της μητέρας με ένα διαφορετικό τρόπο, να γνωριστούμε και να κτίσουμε μέσα από τα βιώματα μας τη συναρπαστική κοινή εμπειρία της μητρότητας! Η ιστορία στη συνέχεια θα καταγραφεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://forms.office.com/r/W66KUS7EPQ

Λίγες πληροφορίες για την εκδήλωση

Οργανώνεται από τη Home-Start Ελλάς και τη Φιλολογική Στέγη Πειραιά, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά

Συντονίζουν: Κατερίνα Τζωρτζακάκη και Κάλλι Λάσκαρη

Διάρκεια: 1-1,5 ώρα

Αριθμός μητέρων που θα συμμετέχουν: μέχρι 15

Περιγραφή εργαστηρίου: Η ομάδα καλείται να φτιάξει μια ιστορία με θέμα τη μητρότητα. Η συντονίστρια θα φροντίσει να υπάρχει δομή στην ιστορία και να υπάρξει η δυνατότητα να εκφράσουν τα μέλη της ομάδας σκέψεις και συναισθήματα γύρω από τη μητρότητα, που θα προκύψουν από την ιστορία.

Η ιστορία θα ηχογραφείται, με τη σύμφωνη γνώμη αυτών που συμμετέχουν, στη συνέχεια θα απομαγνητοφωνηθεί και μετά από επιμέλεια από τις συντονίστριες, θα γίνει e-book, που μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο. Δεν θα υπάρχει αναφορά σε προσωπικά δεδομένα.


Συντονίστριες:

Η Κατερίνα Τζωρτζακάκη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, και συγγραφέας. Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία, τη Θετική Ψυχολογία και το Art Therapy. Τρία πεζογραφήματά της κυκλοφορούν από τις «Εκδόσεις Βασιλείου». Μαζί με την επίσης ψυχολόγο, Γεωργία Τσούμπα, έγραψαν το βιβλίο, «Μητρότητα, η δύναμη στην αδυναμία» και επιμελήθηκαν το βιβλίο, «Συναντήσεις με τον Πατέρα» (Εκδόσεις «Τόπος»). Με αφορμή τα βιβλία κάνουν ομιλίες για τη γονεϊκότητα. Η Κατερίνα υπήρξε επίσης εθελόντρια Home-Start στον Πειραιά.

Συνδυάζοντας τις δύο ιδιότητές της ανέπτυξε τα προγράμματα σύνθεσης ιστοριών. Έχει διοργανώσει και συντονίσει τέτοια προγράμματα σε διάφορα πλαίσια (ειδικής αγωγής, δημιουργικής απασχόλησης, σχολικές τάξεις, συλλόγους).

Έχει παρουσιάσει σε τρία επιστημονικά συνέδρια και μία επιστημονική ημερίδα προτάσεις σε σχέση με τη χρήση των ιστοριών ως παιδαγωγικό εργαλείο. Δράση που βασίστηκε σε ιστορίες της παρουσιάστηκε σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό συνέδριο Παιδιατρικής.

Η Κάλλι Λάσκαρη είναι Women Empowerment Coach, ομιλήτρια, αφηγήτρια παραμυθιών και blogger. Είναι πιστοποιημένη life coach από το Robbins-Madana Training Program και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Δημιούργησε το New Path by Kalli, ενός δρόμου για να βρεις και να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι και ανέπτυξε διάφορα προγράμματα σχετικά με την Θηλυκότητα και την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης. Το κύριο coaching πρόγραμμα της, το «Recreate Yourself» απευθύνεται σε γυναίκες 35-50 ετών που θέλουν να βρουν και να ενισχύσουν τα δυνατά τους σημεία και να ζήσουν την ζωή τους με τους δικούς τους όρους. Το 2018-2019 σχεδίασε και πραγματοποίησε ένα δικό της πρόγραμμα για ενδυνάμωση ανέργων 6 κύκλους των 8 εβδομάδων – 58 ωφελούμενοι σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ Human Balance.

Είναι από τις πρώτες εθελόντριες–γονείς του Home Start και το 2014-2016 ανέλαβε την έναρξη και ανάπτυξη του προγράμματος Home‐Start στον Πειραιά. Σήμερα συνεχίζει να προσφέρει εθελοντική βοήθεια στην ανάπτυξη της οργάνωσης και στην εύρεση πόρων.

Όντας και η ίδια μητέρα δύο αγοριών διδύμων και μονογονέας γνωρίζει πολύ καλά την ανάγκη που έχει κάθε νέα μητέρα για στήριξη και κατανόηση.


Πληροφορίες:

Κατερίνα Τζωρτζακάκη: 6937214179


34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page