top of page
Αναζήτηση
  • ehatzivarnava

Το πρόγραμμα Ισότητας και Ενδυνάμωσης Μητέρων ξεκίνησε!

Είμαστε χαρούμενοι/ες που συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Ενδυναμώνοντας τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για την προώθηση της ισότητας και την ενδυνάμωση των γυναικών. Το Πρόγραμμα εστιάζει στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων μικρών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών να παράγουν αποτελεσματικότερα και με ποιοτικό τρόπο το έργο τους. Συνδυάζει ένα σημαντικό προπαρασκευαστικό πρώτο μέρος με ομαδικές εκπαιδεύσεις, εξειδικευμένο μέντοριγκ ανάλογα με τις ανάγκες και διασύνδεση μεταξύ των οργανώσεων. Στο δεύτερο μέρος που ξεκίνησε το Μάρτιο και λήγει τον Οκτώβριο του 2024 η κάθε οργάνωση θα τρέξει το δικό της σχέδιο δράσης.


Η οργάνωση μας θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε τρεις τομείς: τη βιωσιμότητα της οργάνωσης, τα ψηφιακά εργαλεία που θα τη βοηθήσουν στο έργο της και τη διερεύνηση αποτελεσματικών μηχανισμών και μέσων αναζήτησης-προσέλκυσης εθελοντών. Ήδη ξεκινήσαμε την προετοιμασία των δράσεων μας.

 

Ευελπιστούμε το έργο να ενδυναμώσει την οργάνωση μας ώστε να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό οικογενειών και να στηρίξει περισσότερες μητέρες με ακόμα ποιοτικότερες, αποτελεσματικότερες και διαφανέστερες διαδικασίες. Ήδη το πρώτο μέρος μέρος του Προγράμματος είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και χρησιμότητα.

 

Το έργο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Iσότητας των Φύλων και της Γυναικείας Ενδυνάμωσης, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Social Dynamo, το NGO Hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη.


Στη φωτογραφία εκπρόσωποι των δεκαπέντε οργανώσεων που επελέγησαν μαζί με εκπροσώπους του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page