top of page
Αναζήτηση
  • ehatzivarnava

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου της Home-Start Worldwide στο Τόκυο



Εκπρόσωποι από 20 χώρες όπου λειτουργούν προγράμματα Home-Start, ομιλητές, συντονιστές και εθελοντές Home-Start από την Ιαπωνίας και πολλοί εκπρόσωποι φορέων της Ιαπωνίας συγκεντρώθηκαν στο Τόκυο για το διεθνές συνέδριο της Home-Start Worldwide που έλαβε χώρα μεταξύ της 7ης και 10ης Νοεμβρίου 2017.

Το θέμα του Συνεδρίου ήταν “Επενδύοντας στα Παιδιά” και επικεντρώθηκε κυρίως στο ρόλο των γονέων, ιδιαιτέρως στα πρώτα χρόνια της ζωής το παιδιού και το πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε τους γονείς έτσι ώστε να διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Τα ακόλουθα πέντε θέματα κλειδιά συζητήθηκαν εκτενώς.



Υποστηρίζοντας την πρώιμη παιδική ηλικίαΣυνηγορώντας υπέρ της οικογενειακής υποστήριξης και βελτιώνοντας την αναγνωρισιμότητα μαςΣυνεργασίες με άλλους φορείς για την προώθηση του Home-StartΟι δεξιότητες των εθελοντών, η εκπαίδευση και τα εκπαιδευτικά εργαλεία Η άντληση πόρων

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ήταν ανοικτή σε ένα ευρύτατο κοινό και έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών. Το Συνέδριο χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Home-Start Ιαπωνίας Dr Yasuyuki Saigo και η Πρόεδρος της Home-Start Worlwide κα Εύη Χατζηβαρνάβα. Στους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας που παρουσιάζουν οικογένειες και παιδιά Home-Start απονεμήθηκαν τα βραβεία τους και ακολούθησε μια ζεστή ανταλλαγή πληροφοριών σε μικρές ομάδες μεταξύ, αφενός, των συντονιστών και εθελοντών Home-Start της Ιαπωνίας και, αφετέρου των εκπροσώπων από μια άλλη χώρα με δράση Home-Start.

Βασική ομιλήτρια στο Συνέδριο ήταν η κα Joan van Niekerk, τ. Πρόεδρος ISPCAN and μέλος του Δ.Σ. της Home-Start Worldwide, η οποία μίλησε για τη σημασία της επένδυσης στα παιδιά και την υποστήριξη των γονέων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης.



Η Elizabeth Young, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού του Home-Start UK, παρουσίασε ενδιαφέροντα δεδομένα σχετικά με την επίπτωση του Home-Start τόσο στις οικογένειες όσο και στους εθελοντές. Ακολούθησε μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας όπου παρουσιάστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις Home-Start από την Ουγκάντα, την Αυστραλία και την Ολλανδία.


Τις επόμενες ημέρες το Συνέδριο επικεντρώθηκε στην ανάλυση και συζήτηση των πέντε προαναφερθέντων βασικών θεμάτων μέσω παρουσιάσεων στην ολομέλεια, ομάδων συζήτησης, παράλληλων συνεδριών και ελεύθερων επιλογών.

Η Home-Start Ιαπωνίας οργάνωσε, μετά τη λήξη του συνεδρίου, επισκέψεις σε τοπικά προγράμματα Home-Start σε διάφορες περιοχές (Tokyo, Nihon-matsu, Tsukuba, Toyohashi, Bungo-ohno, Miyakonojo, Kitaka, Shirakawa, Oita and Wako). Όλοι όσοι επισκέφθηκαν τα τοπικά προγράμματα ανέφεραν μοναδικές εμπειρίες από τη συνάντηση τους με τις οικογένειες, τους εθελοντές και τους συντονιστές Home-Start.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν η Εύη Χατζηβαρνάβα, συντονίστρια της Home-Start Ελλάς και η Σύλβια Σκαρμούτσου, συντονίστρια Home-Start Αθήνας.



8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page