top of page
Αναζήτηση
  • ehatzivarnava

Μια ακόμα θετική αξιολόγηση για το Home-Start

Η Ολλανδική Επιτροπή Διαπίστευσης Παρεμβάσεων έχει αναγνωρίσει το Home-Start ως ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα υποστήριξης γονέων με παιδιά ηλικίας 0-7 χρόνων.

Η προληπτική προσέγγιση του Home-Start έχει καταγραφεί στη βάση δεδομένων του Ολλανδικού Ινστιτούτου Νεότητας σημειώνοντας ότι αυτή παρέχει “καλές ενδείξεις αποτελεσματικότητας”. Με αυτή την αξιολόγηση το Home-Start, με τους εθελοντές που υποστηρίζουν τους γονείς στο σπίτι εβδομαδιαίως, έχει για μια άλλη φορά λάβει αναγνώριση ως μια καλή μέθοδος εργασίας στήριξης της οικογένειας.

Η Ολλανδική Επιτροπή Διαπίστευσης Παρεμβάσεων είναι μια ανεξάρτητη εθνική επιτροπή και αποτελεί ένα κέντρο που σκοπό έχει να συγκεντρώνει, εμπλουτίζει, ερμηνεύει και μοιράζεται την τοπική γνώση σχετικά με τη νεότητα, τον επαγγελματισμό και τις υπηρεσίες που αφορούν τους νέους-παιδιά έτσι ώστε να βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες σ’ αυτά καθώς και στους γονείς τους.

Η Επιτροπή, ανάμεσα σε άλλα, αξιολογεί την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων για παιδιά και νέους με βάση συγκεκριμένους δείκτες όπως είναι οι επαρκείς ενδείξεις αποτελεσματικότητας (π.χ. μέτρηση με αξιόπιστες μεθόδους της

της κατάστασης πριν και μετά την παρέμβαση), τα επαρκή τεκμήρια (π.χ. κατά πόσο τα δεδομένα παρέχουν καλές ενδείξεις της αποτελεσματικότητας) και οι ισχυρές ενδείξεις της αποτελεσματικότητας (π.χ. δύο έρευνες με επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους)

Το Home-Start έχει ισχυρή παρουσία στην Ολλανδία. Δραστηριοποιείται σε 161 δήμους της χώρας. Τα τελευταία 25 χρόνια εξυπηρέτησε 40000 γονείς με πάνω από 85000 παιδιά. Είναι ανοικτό στην έρευνα και στην αξιολόγηση και για πάνω από 15 χρόνια συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Amsterdam σε έρευνες αξιολόγησης της παρέμβασης Home-Start στη χώρα.



13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page