top of page
Αναζήτηση
  • ehatzivarnava

Κάντο απλά, κάντο για τις οικογένειες



«Κάντο απλά, κάντο για τις οικογένειες» (make it simple, make it for families). Αυτή είναι η συμβουλή που έδωσε η Margaret Harrison, ιδρύτρια του Home-Start η οποία έφυγε από το ζωή το περασμένο Καλοκαίρι, στους υπευθύνους των προγραμμάτων Home-Start. Αυτό που ήθελε να πει είναι ότι πρέπει πάντα το επίκεντρο της δουλειάς μας να είναι οι οικογένειες και ότι η συνταγή είναι απλή.

Η Margaret, ως νεαρή μητέρα με μικρά παιδιά, άρχισε να παρέχει εθελοντική βοήθεια σε ιδρύματα και υπηρεσίες για παιδιά και οικογένειες στο Leicester Αγγλίας. Πολλές από τις μητέρες με τις οποίες συνομιλούσε την καλούσαν στο σπίτι τους « έτσι ώστε πραγματικά να μιλήσουν». Συνειδητοποίησε ότι αυτό που έψαχναν ήταν ένας φίλος, ένας άλλος γονιός που θα τους καταλάμβανε και με ένα πιο άτυπο και πιο χαλαρό τρόπο θα τους βοηθούσε να νοιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ως γονείς.

Έτσι κάπως η Margaret ξεκίνησε τη οργάνωση Home-Start στην πόλη του Leicester στην οποία εθελοντές γονείς προσφέρουν υποστήριξη και φιλία σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Τότε η Margaret δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η οργάνωση αυτή θα εξελισσόταν στη μεγαλύτερη οργάνωση στήριξης της οικογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι το Home-Start θα εξαπλωνόταν σε άλλες 21 χώρες.

Σήμερα 1 Απριλίου θα ήταν τα γενέθλια της. Θυμόμαστε και τιμούμε την Margaret Harrison για την εξαιρετική κληρονομιά που μας άφησε.



5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page