top of page
Αναζήτηση
  • ehatzivarnava

Έληξε το έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα “Είμαστε όλοι Πολίτες”


Το Home-Start Αθήνας, σε συνεργασία με τη Home-Start Ελλάς, ολοκλήρωσε με επιτυχία έργο που χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Η χρηματοδότηση αυτή επέτρεψε να αναπτυχθεί δράση Home-Start στον Πειραιά όπου υπάρχουν έντονες κοινωνικές ανάγκες, να γίνουν ποικίλες εκπαιδεύσεις εθελοντών και στελεχών, να αναπτυχθούν διάφορα εργαλεία αξιολόγησης και να πραγματοποιηθούν μικρές έρευνες αξιολόγησης σε δείγματα οικογενειών και εθελοντών. Τα αποτελέσματα του έργου αυτού παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Αθηναίων Κα Μαρία Ηλιοπούλου.


Τα αποτελέσματα των ερευνών απέδειξαν τη χρησιμότητα του Home-Start αφού όλοι οι γονείς με τους οποίους έγιναν συνεντεύξεις παρουσίασαν βελτιώσεις στη συναισθηματική τους κατάσταση, στην αυτοπεποίθηση τους, στον αυτοσεβασμό και αυτοδραστηριοποίηση τους, στη κοινωνική τους δικτύωση, στις σχέσεις τους μέσα στην οικογένεια και στις γονικές τους δεξιότητες. Βελτιώσεις ακόμα παρατηρήθηκαν στα ίδια τα παιδιά.

Λέει μια μητέρα που ζήτησε βοήθεια από το Home-Start στη φάση χωρισμού:

“Ένιωθα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδιά μου. Δεν μπορούσα να μαγειρέψω, να κάνω οτιδήποτε. Είχα υψηλά στάνταρτς και υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μου, η κατάστασή μου ήταν άθλια, ένιωθα ανίκανη να διαχειριστώ την καθημερινότητα, ένιωθα ανίκανη μητέρα, ότι για όλα έφταιγα εγώ. Δεν είχε άλλη εμπειρία πέραν της συζυγικής. Είχα υποστεί ψυχολογική βία και όλα περιστρέφονταν γύρω από το σύζυγο. Το Home-Start με βοήθησε να γίνω γυναίκα από κορίτσι, να ζω την κάθε στιγμή, να είμαι παρούσα για εμένα και τα παιδιά μου”

Αλλά και οι εθελοντές του προγράμματος που υποστηρίζουν οικογένειες είδαν βελτιώσεις στον ίδιο τους τους τον εαυτό και στις κοινωνικές και γονικές τους δεξιότητες τους μέσω της εμπειρίας τους από το Home-Start.

Λένε οι εθελόντριες/εθελοντές:

“Ανακάλυψα δυνατότητες προσωπικές που δεν γνώριζα”, ”Αντιμετωπίζω καλύτερα τα τυχόν δικά μου οικογενειακά προβλήματα”, “Απέκτησα εμπειρία που θα με βοηθήσει στη δουλειά μου”

Η δράση Home-Start στον Πειραιά θα συνεχιστεί με πόρους που θα διαθέσει για το σκοπό αυτό η Home-Start Ελλάς.



7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page