top of page
Αναζήτηση
  • ehatzivarnava

Κάθε φωτογραφία, ένα δώρο για ένα παιδί που έχει ανάγκη

Έγινε ενημέρωση: 5 Δεκ 2020

Αυτός είναι ο τίτλος της διαδικτυακής Έκθεσης Φωτογραφίας που οργανώνει η Home-Start Ελλάς, με σκοπό την άντληση πόρων αλλά και την ευρύτερη προβολή του έργου της. 30 καταξιωμένοι φωτογράφοι προσφέρουν με γενναιοδωρία μία φωτογραφία τους για τη στήριξη των σκοπών της οργάνωσης μας. Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης ειδών τέχνης:

Οι συνεργαζόμενοι φωτογράφοι, στους οποίους η Home-Start Ελλάς εκφράζει την ευγνωμοσύνη της, με αλφαβητική σειρά είναι:

Βασίλης Αρτίκος, Λουκάς Βασιλικός, Αλέξανδρος Βούτσας. Σίσσυ Δάβρη, Κώστας Δελχάς, Φλώρα Ζαφειράκη, Ανδρέας Ζαχαράτος, Μαγδαληνή Θεοχάρη, Γκάρο Καλαϊτζιάν, Ντιράν Καλαϊτζιάν, Παναγιώτης Καλκαβούρας, Νέβη Κανίνια, Καλλιόπη Κατσιδονιώτη, Νέλλη Κρητικοπούλου, Δώρα Λαβαζού, Τζένη Λυκουρέζου, Τίμος Λύτρας, Μαρία Μάλλιου, Βασίλης Μανίκας, Νίκος Μεγγρέλης, Αναστασία Μιχαήλογλου, Άγγελος Μπαράϊ, Aριστέα Μπουλουξή, Λία Πεταλά, Κωνσταντίνος Πίττας, Έλενα Πήττα, Ρενέ Ρεβάχ, Τάσος Σχίζας, Γιάννης Τρουλλινός, Στεφανία Τσουπάκη.H επιλογή της 5ης Δεκεμβρίου 2020, ημέρας αφιερωμένης στον εθελοντισμό, ως ημέρας έναρξης της Έκθεσης δεν είναι τυχαία, καθώς η αξία της προσφοράς από και προς τον άνθρωπο χαρακτηρίζει τόσο το χώρο του εθελοντισμού όσο και το χώρο της τέχνης. Ο Επιμελητής της έκθεσης, Γιάννης Γιαννακόπουλος αναφέρει στο σημείωμα του:

«Στην τέχνη μαθαίνεις να δημιουργείς, να μοιράζεσαι, να προσφέρεις.

Αν ρωτήσει κανείς τους περισσοτέρους εθελοντές τι είναι για αυτούς ο εθελοντισμός ή πως μπορούν να μεταφέρουν τη γνώση τους γύρω από τον εθελοντισμό, οι περισσότεροι θα απαντήσουν “πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις”.

Ο εθελοντισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις ανάγκες, τα όνειρα, το ήθος του κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ζει και αναπτύσσεται.

Οι 30 Φωτογράφοι/Εθελοντές μοιράζονται την τέχνη της φωτογραφίας και μας μαθαίνουν μέσα από τις εξαιρετικές τους εικόνες να μοιραζόμαστε. Όπως ξέρουν να μοιράζονται τα παιδιά».

Καλούμε όλους και όλες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των φωτογράφων και να αποτελέσουν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης αγοράζοντας μία ή περισσότερες φωτογραφίες. Η αγορά μίας φωτογραφίας που σας άγγιξε, για σας ή ως δώρο για ένα αγαπημένο πρόσωπο, στις γιορτές που πλησιάζουν ή και μετά γίνεται με τον τρόπο αυτό ένα δώρο για ένα παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη.

Όλοι μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, την ιδιαίτερη αυτή περίοδο που διανύουμε αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δυσκολίες, αναμετριόμαστε με τα προβλήματα που δημιουργούνται αλλά και με τον εαυτό μας και περισσότερο από κάθε άλλη φορά αντιλαμβανόμαστε το νόημα και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της έμπρακτης υποστήριξης. Οι οικογένειες και τα παιδιά που υποστηρίζει η Home-Start Ελλάς χρειάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ τη στήριξη μας, τη στήριξη σας!

Επιμελητής Έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, MA Arts in Design, Δάσκαλος Φωτογραφίας / Φωτοειδησεογράφος

Γραφιστική επιμέλεια: Έλενα Γεωργιάδου, γραφίστρια, φωτογράφος

Οργανωτική ομάδα: Θεανώ Μανουδάκη, κοινωνιολόγος/φωτογράφος, Οία Φέτση, οικονομολόγος/ερασιτέχνης φωτογράφος, Εύη Χατζηβαρνάβα, εκπρόσωπος Home-Start Ελλάς

Χορηγoί επικοινωνίας: ΜΕΤΑpolis, iFocus, Carnet de Voyage, Είδωλο Φωτογραφικό, TVXS.gr, Free Press «Η Πόλη Ζει».

Σημείωση

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Vsual Gallery υπάρχει πρόβλεψη για αποστολή φωτογραφιών μόνο χωρίς κορνίζα στην Ελλάδα.

Η τιμή πώλησης της κάθε φωτογραφίας καθορίζεται από το μέγεθος και την ποιότητα εκτύπωσης που ο κάθε αγοραστής επιλέγει.

Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την προώθηση των σκοπών της Home-Start Ελλάς.

Πληροφορίες

Θεανώ Μανουδάκη

matheano@gmail.com

6976408205

266 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page