Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
Προγράμματα Home-Start » Home-Start Αθήνας  
Home-Start Αθήνας

 

 

«Ένας φίλος για γονείς με μικρά παιδιά» Το Home-Start Αθήνας ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010, με σκοπό να παρέχει στήριξη σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται από το Home-Start για ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών - από τις πιο απλές, όπως είναι το άγχος της καθημερινότητας ή οι αλλαγές που φέρνει στην οικογένεια η γέννηση ενός παιδιού, μέχρι και τις πιο σύνθετες, όπως ο χωρισμός, η ανεργία, οι συγκρούσεις, η αρρώστια, η αναπηρία, η απώλεια, η μοναξιά. Από το 2010 έως σήμερα (Ιούνιος 2016) το Home-Start Αθήνας έχει υποστηρίξει 236  οικογένειες. Το Home-Start Αθήνας στηρίζει τη δράση του σε κατάλληλα επιλεγμένες και εκπαιδευμένες ομάδες εθελοντών. Μέχρι το 2014 έχουν ολοκληρωθεί 4 κύκλοι εκπαιδεύσεων. Ο εθελοντής Home-Start είναι πρόθυμος να ακούσει τις ανησυχίες και τα θέματα που αντιμετωπίζει μια οικογένεια, να εμψυχώσει τους γονείς στο ρόλο τους και να τους συμπαρασταθεί στη δύσκολη στιγμή. Κατά το 2015, το Home-Start Αθήνας επέκτεινε τις δράσεις του στον Πειραιά*. 

Για το σκοπό αυτό, ανέπτυξε  δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης φορέων και πληθυσμού σε τοπικό επίπεδο, οργάνωσε κατά το 2015 δύο προγράμματα εκπαίδευσης εθελοντών και ένα ακόμα το Μάρτιο-Απρίλιο του 2016 και εξυπηρέτησε, μέχρι τον Απρίλιο του 2016, 14 οικογένειες. Από το Μάιο του 2016 η δράση Home-Start Πειραιά λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Home-Start Ελλάς.

  Home-Start και άλλοι φορείς                                                                                

Στο Home-Start πιστεύουμε ότι «όσο καλά και να τα καταφέρνουμε μόνοι μας, ως ομάδα μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα». Γι’ αυτό προωθούμε και στηρίζουμε τη συνεργασία μας με άλλους κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, έτσι ώστε να δημιουργούμε ένα δίκτυο στήριξης για τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.  

Πως μπορείτε να βοηθήσετε 

Γίνε εθελοντής:
- εάν είσαι γονιός και θέλεις να μοιραστείς αυτή τη μοναδική εμπειρία με άλλους γονείς.
- εάν είσαι παιδαγωγός (εκπαιδευτικός, νηπιαγωγός, ειδικός παιδαγωγός, βρεφονηπιοκόμος, παιγνιοθεραπευτής, κλπ) και θέλεις να προσφέρεις χρόνο και γνώσεις.
Συστήστε το πρόγραμμα:
-εάν γνωρίζεις μια οικογένεια που έχει ανάγκη από στήριξη, μιλήσέ της για το
Home-Start.
Δωρεές:
- Αρ. Λογαριασμού 0026.0052.27.0200757166 Εurobank


Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση: Ρεθύμνου 10, 106 82 Αθήνα Τηλ.: 210-8838512
Fax: 210-8838519
e-mail:
athens@homestart.org.gr   

* Το έργο χρηματοδοτήθηκε  στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο ήταν μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος ήταν το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» ήταν η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

 

 
Copyright 2010 by Omegatechnology   |  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων  |  Όροι Χρήσης